Neskutečná řežba dětí v Dřešíně

09.09.2014 19:11

Neskutečná řežba dětí v Dřešíně

Tak se nám to neskutečně vybralo, to počasí. Slunečno, parno na konec léta. Však tomu dřešínští pomohli, poslali tam nahorů šestkrát Otčenáš a čtyřikrát Zdrávas. I tak připravili na sobotu 6.9.2014 opravdu nádhernou super soutěž. Děti se jim odměnily skvělými časy.

Soutěž rozdělili na dvě základny a každému přidali po jednom pokusu. Takže když se něco nepovedlo, byl zde prostor na zlepšení. Na základně číslo jedna – ta patřila Šumavské hasičské lize. Na základně číslo dvě se soutěžilo v okresním poháru pro Strakonicko. Některé týmy na dvojce by se teda rozhodně na lize neztratily. Posuďte sami – mladší 3. místo – Štěkeň – 22,31, 2. místo – Střelské Hoštice – 22,29. 1. Místo – Volyně – 22,01. Starší kategorie – 3. Místo – Volyně – 18,66. Druhé místo patří Česticím – 16,43. Vyhráli domácí A tým za 16,39.

Na základně pro Šumavskou ligu to bylo napínavé stejně. To člověk fakt čuměl. 15,33 – člověk by myslel medaile u starších, omyl. Až páté místo. Ale k tomu dojdeme. Lepší pokus byl ten první, aspoň pro budilovské tryskáče, ale měl hodnotu 40,64. Přineslo to jenom pouze osmý diplom, škoda. Nevím proč, ale letos fakt béčka válcují áčka. Stává se to i vacovskému týmu s písmenkem A, který z kopečka v Dřešína běží, zastavuje před terči a trefuje 23.46 v lepším pokuse. Sedmu to přináší. Malá lvíčata už atakují dvacítku. Budoucí lvi, trefující jistě v budoucnu dvanáctky, třináctky, trefují lepším tj. celkovým šestým pokusem 20,61. Po generační výměně je zřejmé, že malý tým Poříčí ještě musí trošku vyrůst a nabrat nějaké ty zkušenosti. Nevadí, hlavně že je to baví. 19,54 přináší pětku. Jeden ze tří neplatných pokusů Třísova (i se staršími) byl záhy napraven, 19,03 ale moc bodů nepřinese. Co zamrzí více, je patrně ztráta celkového vedení. Čtvrtý flek. Sousedovice ale chtějí býti v tom celkovém pořadí hodně vysoko, z prvního pokusu ubraly skoro vteřinu a půl. 17,27 svítí časomíra bronzovým nádechem. Mladší Jámu zachraňuje B tým, na stříbro stačí 16,73. Nový lídr, pokud jsem dobře počítal, pochází z Vacova. Světe div se, je to zase tým B. 16,21 – toť vítězný čas na louce v Dřešíně z první základny. Zasloužený triumf.

Jak již bylo řečeno, Třísov trošku po cestě dom smutnil. Ze čtyř pokusů došlo na tři N – dvě uzmul tým starších.  Svůj neplatný pokus napravil druhý domácí tým s označením B, aspoň na osmu. 20,82. Dramatické zlepšení svého pokusu pomalu o 25 vteřin. To předvedlo starší Poříčí. 17,22 to už je klasika a klasický je i umístění – sedma. 15,34 – umí to v tom Chlumu, ne že né. Tak už to letos okoukli a příští rok pojedou pravidelně. Jenže dosahují až na místo šesté. Zmíněný čas 15,33 totiž patří Dolanům. Že tohle nepřinese medaili, ale jen páté místo. To by před soutěží nikdo nečekal. Vacovský minisouboj dopadl klasicky dle pravidla o lepším umístění B týmů. Sokolíci A trefují brambory v 15,26. Béčka prostě jedou. I to vacovské, ale ani 13,85!!! nestačí na vítězství, „nóbrž“ jen na bronz. Neskutečná řežba pokračuje dál. Pomáhají tomu i stateční lvi ze Žihobec, útočící bleskurychle. Škoda druhého pokusu a zadrobení strojníka, mohlo být lépe. Počítal se tedy ten první pokus a ten měl stříbrnou vůni – 13,78. Vítězství si nenechala utéct Jáma za 12,74.

Všichni si mysleli, že je hotovo, ale není. Ještě 27.9. se koná vložené kolo, pro změnu opět v Dolanech. Tam se týmy poperou o poslední body, rozhodčí to „sčotnou“ a pak se všechno přesune zasejc do Vacova k Milušce na celkové to zhodnocení.

Krásná soutěž v Dřešíně je čím dál lepší a láká účastníky z daleka. Copak přinese další ročník této populární dětské štace? Necháme se překvapit od jednoho dobrého sboru ze vsi Dřešín, tam pod Šumavou… 

                                                                                                                                      MaK