Dřešín 2012 – děti už začaly

17.06.2012 19:22

Dřešín 2012 – děti už začaly

Tak už i modrá hasičská krev, která koluje v dětských žilách našich nadějí, se konečně dočkala. V sobotu 16. června 2012 všechny hasičata ze Šumavy a Pošumaví přivítal Dřešín na své louce. Cestu na místní základny a za modrými elektronickými terči si našlo přes 37 týmů mladších, starších i těch nejmenších a nejšikovnějších. A to i hlavně ze Strakonicka, které až na pár týmu, moc na ligu nezavítají a soustředí se spíš na okresní soutěže.

Pro začátek je třeba říct, že dřešínští svou organizací nastavili laťku pěkně vysoko. Někteří pořadatelé dětských soutěží na Strakonicku snad přijeli i pro poznání, jak se má připravit dětská soutěž. Soutěž měla spád, skvělý systém výsledků, výřečného komentátora, výborní DJ,  mimosoutěžní odpočinkovou aktivitu, voňavé prasíče nad ohněm atd. A jsou z levnýho kraje, ten Dřešín, půl litr Kofči za 15 korun, to jsem nikde neviděl…

Tak v litém boji, kdo z koho dvou přípravek byla při dvou pokusech lepší ta sousedovická. Malinkatí požárníci dosáhli na terče času 33,65 a byli první před malými nadějemi z Malenic, tito dosáhli 49,12 vteřin.

A na základnu už míří první z patnácti týmů mladších. Jak to dopadne tady. Aspoň stručně od patnáctého místa k desátému. Na patnáctém místě doběhly Soběšice, dále pod nimi byly Střelské Hoštice B. Pak se seřadily na dvanáctém a třináctém místě oba týmy z Malenic, lepší bylo to s označením A. Ani své kamarády z rodné obce si nepustilo dál od hadic Vacov B na desátém místě za čas 28,19, jedenáctí byl Vacov A. 26,82 -  i mladý tým ze Sousedovic umí takhle pěkně srazit terče a deváté místo. O setinku lepší čas ze dvou pokusů, takže nakonec 26,81. Takhle útočí nezdolní hasiči, skoro přespolní, „vod Češtic“ a osmé místečko.  Volyňští si také zakládají na výchově mladé generace hasičů a evidentně jim to jde dobře. Dneska sedmé místo za tajm 26,12. Pěkně rychlá „Vlčata“ vyrůstají i ve Štěkni, pěkný útok za 25,73 přinesl šestý plac. Malým domácím nechybí při hasičině nic, akorát štěstíčko. Dneska se trefili za 25,02 a možná je trošku mrzí to páté místo. Mladý kolektiv ze Střelských Hoštic A dle mých vlastních zkušeností ze strakonických dětských soutěží se letos výrazně zlepšil. Proto umí dát i 24,08, stačilo to na rané brambůrky.  I kousek od Lhenic v Jámě umí vychovat skvělé naděje, v Dřešíně se předvedli skvělým časem 22,65 a na nástupu jim nasadili bronzové medaile a pohárek ve stejné barvě. Motivace zmrzkou  za útok pod 20 před druhým pokusem zabrala, i když ne tak, jak jsem si představoval. Ale pootavský tým z Poříčí dal 20,92 a bral druhé místo a ceny s ním spojené. Přeci jenom malí a zkušení „myslivečkové“ z Dolan, kteří při útoku svých starších na lize koukají na stopky s tím, že jsou rychlejší, byli daleko. Hodně daleko, skoro dvě vteřiny. 18,96 a po zásluze první. 

No a soutěž má spád a šup, už jdou na řadu starší. Těch přijelo rovnou devatenáct týmů. Tak aspoň symbolicky od těch vzadu k desátému místu. 19. Zdíkov, 18- Strašín, 17 – Malenice. 16 mají Stachy, 15 Soběšice. 14. skončily Katovice a 13.místo mají Čestice. Dvanácté místo obsadilo Poříčí a jedenácté Sousedovice. Nevadí, výše uvedená družstva. Leckdy to nevyjde dle Vašich představ, ale všichni jste skvělá parta a děláte to, co Vás baví a přináší Vám to radost.

První desítka. Zlepšení u Střelských Hoštic je vidět i u starších, tady desítka a čásek 23,90. Vodňany si přijely taky asi pro lepší umístění, ale tady pozice devátá za čásek 23,19. Mladší kolegy nenapodobili starší souputníci z Jámy, tady osma a 21,64. Štěkni taky odrostla silná generace a následovníci to taky umí, a ne že ne. Sedmé místo za 21,50. Boj o páté místo mezi Volyněmi A a B vyhrálo to s označením B za 21,35, A kamarádi dosáhli šestky časem 21,43. Trochu radosti Míšánkovi a hlavně nahoru po hlavní do Vacova. Starší mají čtvrtý plácek za slušný čas 20,27. Veselou náladu pro místní ves přinesl starší tým Dřešína, v krásném čase 20,07 si v nabité konkurenci vystřílel bronzík. Lepší pak byla návštěva z daleka. Druhé místo urvali druhým pokusem pro sebe borci z Vadkova za 17,85 vteřiny. Pěkný cvrkot, člověk ani nemrknul a v 16,81 bylo hotovo. Pod hradem Dívčí Kámen v Třísově umějí vychovat teda hodně rychlou hasičskou omladinu. Takže první místo po zásluze.

A když se k tomu všemu hasičskému hemžení, skvělé organizaci připočte počasí, trochu připomínající léto, tak perfektní soutěž pro děti je na světě. A omladina se už těší pod Javorník z druhé strany do Strašína. Bohužel je otázkou, kolik v sobotu 23. června dorazí týmů ze Strakonicka. Ve stejném termínu je totiž dětská soutěž v Střelských Hošticích, ale to se uvidí.

Ale děti jsou skvělí a taky umí bojovat jak lvi.

 

                                                                                                                          MaK