Dětská řež v Bohumilicích

16.09.2012 19:29

Dětská řež v Bohumilicích

Zatímco na delší první dráze probíhal litý souboj o každou setinku a o celkové pořadí v chlapské kategorii, na vedlejší dráze po ženských bojovnicích se na základně postupně vystřídalo na 33 týmů dětí. I ony měly před sebou stejnou bitvu jako vedle Kalenice, Doubravice a další týmy.

Přijely dokonce i čtyři přípravky. Ti nejmenší hasičští bojovníci. A že se nejhůř dařilo předškoláčkům z Malenic, a co má být? 66,58 přinesl celkové čtvrté místo. Sousedovická přípravka v Bohumilicích šla svůj třetí sobotní útok a rozhodně obstála na výbornou. Resp. na bronzovou. Slušný čásek 40,65. I „rychlá koťata“ z nedalekého Maří si přijela pro skvělý čásek, tento 36,79 měl stříbrnou pečeť. Nové malinkaté naděje a za pár let skvělé hasiče budou mít jistě ve Volyni. A hlavně šikovné hasiče, kteří se ve svých čtyřech, pěti letech umí trefit v 31,76 a vyhrají svou kategorii na lize v Bohumilicích.

I neskutečný počet 14 týmů mladších bojoval s hadicemi jako lvi. I domácí, mohutně povzbuzovaní místními rodiči, hasiči a fanoušky si dneska stanovili svou startovací laťku k rychlému překonání. Malá „Šmoulata“ se trefila ve 40,53 a rozjásala přítomné davy. A potěšila je svým 14. místem. A nešťastnou třináctku nám sebrala mladá Benešova Hora s krásným časem 29,70. I mladší Máří chtělo trefit nějaký ten skvělý čásek, 25,94 patří mezi ně. Konkurence byla nadupaná, tak v Bohumilicích Maří mělo jen 12. místo. I Sousedovice umějí rychle zaútočit a terče rychle rozsvítit. Jedenáctý čas ve 25,58 je výtečný. Melouna prý od Mišánka ještě nedostali, možná aby byli rychlejší. I Sokolíci A mířili jistě výše, desátété místo je dobré, za 25,02. Takže nebuďte zklamaní. I v Malenicích umějí připravit skvělé budoucí požárníky, tady se předvedli devátým místem a hlavně zastavenou časomírou v 23,60. Osma patřila ve výsledkách mladé krvi od Volyňky a z města Volyně. Mladé naděje trefily 22,62. Mladá generace žihobeckých lvíčat si opět umazala nějakou tu desetinku směrem dolů. A už začínají být postrachem soupeřů, resp. již brzo jimi budou. 22,61 a místo sedmé. Šestka v nadupané konkurenci druhým vacovským Sokolíčkům, těm s označením B. Taky nemusíte být zklamáni, 22,56, vždyť to bylo o pár setin a bylo by to ještě lepší. Další setinková bitva proběhla v boji o místo čtvrté. To časem 21,01 se trefili malí dolanští myslivečkové, které odstartoval jejich vzor – Milan Martan osobně. (Myslím, že nejsem jediný, kdo ho rád po čase viděl… ). Páté místečko pro obhájce mladší kategorie. V kartách by to byla výhra, 21 – oko bere. 21 rovných v hasičském útoku =  to po dlouhém vedení celé kategorii, nervíkách, sepnutých rukách a vzývání hasičského Pána Boha znamenalo pro pootavské hasiče z Poříčí čtvrté místo. Dneska hasičský Pán Bůh holt přál jinde. Asi i u mladšího týmu z Dřešína, který se už trefil pod dvacet. 19,68 – a bronzový pohár v této kategorii patří rudým dresům právem. Chtěli jistě dablíka, ale proti byl jeden silný soupeř. Ale to jistě mladší Jámě nevadí, 16,49 přineslo jim krásné 2. místo. To své dvacítkové zaváhání z Dolan totiž pěkně rychle odčinili borci z Třísova, vyhrávající opět patnáctkovým časem 15,68 a zas mají zlatý pohár. 

A plynně nám to přechází do starší kategorie. I Sousedovice se snažily, bohužel nespojené saváky znamenaly N-evadí. I omladina z Maří chtěla, moc chtěla, ale chybička se vloudí. 34,29 a místo číslo 14. Zdíkovu se tam také vloudila nějaká ta chybka, ale útok dobrý. Místo 13 za 27,03. Velký jásot všech místních. Domácí starší si poradili s dráhou, mašinou, hadicemi a mají také svůj startovací čas za 24,97 a porazili tři soupeře. Místo dvanáct. I Stašíci se snažili ukončit sezónu skvělým časem. No povedlo se, ale opět tu byla nadupaná konkurence. 21,94 a místo jedenácté. Volyně B nám sice skončila na desátém místě časem 21,62 a jakoby oddělila týmy z dvacítkovým časem od týmů s „pod dvacet“.

Níže už to bylo skutečně pod dvacet. Prostě efektní závěr celé ligy. I starší Dřešín moc chtěl, viděl ty časy před tím a moc tu sedmnáctku chtěl urvat taky. Na Strakonicku by to byl pohár, tady za čas 18,94 místo až deváté. A pak začala další neskutečná řež. K ní přispěli svým výkonem i nadupaní žihobečtí lvi, kteří už umějí svými „drápy“ rozsápat „kořist“. V 17,65 jim svítila časomíra a holky v zázemí na konci psali u jejich výkonu číslici 8. Volyně A ráno vyhrála ve Štěkni časem kolem 18 sekund. Pak z toho byla vítězná kolečka s Avií na strakonických kruháčích. Tady ještě líp – 17,59. Sedmé místo z toho bylo. Vida, motorové myši z Hory, ty se nezastavily. Hora jede, Hora. Dobře jela za 17,32. Takový nadupaný čas a místo šest. Mají fialové dresy a na nich krásného šneka se smotanou hadicí místo domečku. A na zádech žlutý nápis SDH Poříčí. Ale pomalí, jak ten šnek rozhodně nejsou. Jeli jak fialová čára a když už tu jsme u těch latěk k překonání, tak si taky jednou stanovili. 17,23 – ale místo páté. Tak mnozí dospěli k jistému poznání. Že i neporazitelný tým se dá porazit. A že to zvládnou hned tři v Bohumilicích? V Třísově za 16,63 a čtvrté místo zavládlo asi zklamání. Ale máte super časy a je před Vámi další rok. Mišánek už může nakrájet ty melouny z Dolan. Páč doma vychovává tak rychlé Sokolíky, až to svět neviděl. Bratrovražedný souboj o druhé místo. Třetí pohár putuje s Béčkem za 16,47 do vacovské hasičárny. Na stejné místo a do stejné vitrínky jistě míří i ten za druhé místo Áčka za 16,30. No a vítězný pohár putuje opět pro změnu do Jámy, neboť tak si střihla 15 jak z partesu. Přesněji 15 a 68 setin. Hotovo, dvacet, konec.

Dospělí už měli po nástupu, tudíž poslední výstřik sezóny patřil dětem. A všichni se jistě těší na další rok, kdy – jak všichni doufáme – bude pokračovat i dětská liga ŠHL. Snad také přes Dřešín, Budilov, Dolany, noční Benešovku, stachovský pětiboj dojede ta naše mladá hasičská krev až na perfektně připravenou dráhou u řeky Volyňky v Bohumilicích. A tam to zase příští rok zakončí.

                                                                                                                          MaK