Budilov 2014 – dětský boj

08.07.2014 19:08

Budilov 2014 – dětský boj

Možná to někoho překvapilo. Možná to někoho zaujalo. Možná se to někomu zalíbilo. I dětská část boje o pohár starosty obce Bošice přinesla našlapané startovní pole, vynikající časy a skvělý souboj zúčastněných týmů. Kdo neviděl, přišel o skvělou soutěž. (Hm, tedy i já…)

Útok je hra nervů a pokaždé se to nepovede. Ale „neva“ modré Sousedovice ve starší kategorii. 40,15 vás sice řadí na dvanácté místo, ale v Benešovce bude líp. Stejně tak si lepší formu na další soutěže jistě dovezou žlutí „Stašíci“ na další soutěž. Budou jistě výše než na jedenáctce za 38,59. Modří šmoulové z Bohumilic taky míři k časům pod dvacet, ne že né. 10 místo znamená na časomíře 26,57. Ty jo, možná nový „černý kůň“ starší kategorie, si možná někteří říkali po útoku Třísova v Žihobcích. Tam to bylo na 13, 14 vteřin. Jak v Budilově? Chybičky se sešly a máme tady 20,34 a místo s devítkou. No jo, ale co potom mají říkat v Jámě, zvyknuté na časy pod patnáct. Osmý plac – to je ztráta, 20,28 – škoda no. I otrkaní myslivečkové umí dát 17 a budou dávat určitě patnáct. Tak když už vyhráli chlapi a holky byly druzí, tak dolanské dětské naděje byly až na sedmičce za 20,05. Devatenáctky vynecháváme, práskáme rovnou osmnáctky a níže. Rudí „oři“ z Dřešína snad už zapomněli na ten neplatný, nešťastný pokus ze Žihobec a na dráhu vlítli jak bodnutí vosou. 18,49 přineslo šestý plac. Sedmnáctky taky kalupem vynecháváme a jsme „sofort“ v šestnácti. Na okrese na Strakonicku by to bylo tak druhé místo. Fialový „šneci“ z Poříčí si stanovili novou laťku k překonání. 16,99. Potenciál na to určitě je. Ale v Budilově byly čtyři lepší týmy. Ten první přijel hned z Chlumu, že by další potencionální tradiční účastník? Budeme rádi, kvalita pak půjde jistě nahoru. Za 16,53 ale dávají holky ve stánku chutné bramboráčky. Další šestnáctka už stála na stupních vítězů. Měla tahle squadra rudé dresy s nápisem SDH Dřešín, s dovětkem B a na nástupu si šli pro bronzový pohár. Časomíra nikdy nelže a ta ukazuje 16,26. Druhé místo putuje do Vacova. Zasloužili se o to borci – Sokolíci s označením A – 15,58. První místo však stálo daleko, to byl pro tentokrát jiný level. Dravá lvíčata ze Žihobec „rozsápala“ časomíru jako gazelu na savaně. I v Africe by masajští bojovníci vyjádřili hold svými tanci a výskoky. 13,50 – tak tohle se zapíše do historie hasičstva v Žihobcích. Není to čistě teoreticky nový rekord ligy?

Mladší šmoulata z Bohumilic taky bojují s hadicemi a s mašinou jako fíci. 60,69 – no tak aspoň zmrzku Vám snad koupili, ne. 10. Místo. Moc chtěli, moc domácí „F-21 – tryskáči“. 37,20 však přineslo jenom místo deváté. Moc veselo asi na cestě dom nebylo, ale to nevadí, ještě je soutěží. Třeba Jáma B zaběhne určitě líp než 33,45. Místo osem. I favorit se trápí, zvlášť po loňské zkušenosti. Budilov je fakt pro Třísov zakletý – zatím. To se bojuje s béčkem a přetlakáčem, trošku se prostříká a je z toho jen 25,54. Sedmý diplom. No aspoň mladší kategorie bude mít náboj. Sokolíčkové A taky míří výše, třeba ještě výše než loni na 3. místo celkově. Počítejme s nimi, ale hasičský bůh přál jiným. Nevadí, 24,21 místo šesté. Útok to byl pěkný, ale obměněného loňského vítěze z Poříčí pozlobila ošklivá neposedná proudnice. Škoda, to bylo rozběhnuté pěkně než na 23,59. Pětka inu. Hele je, zase začíná sílit ten legendární pokřik: „Hora, jede, Hora“. 23,46 – příjemné to naladění před domácí noční pro malé Horáčky a místo čtvrté. Malá generace z protější strany kopce od Svaté Maří taky už umí pilovat formu, jé je. 23,13 – to vám nesou ceny za třetí místo. Další tým se tak přihlásil do celkového pořadí, jak říkám, bude to letos zajímavé. Druhý plac totiž urval B- tým sokolíčků vacovských za 21,72. Nečekané, ale o to více zasloužené první místo se vrací po roce na Strakonicko. Není to do Poříčí, je to o pár kilásků blíže ke Strakonicům. Jak se nedařilo starším, tak všem vytřel zrak mladší tým Sousedovic.

A protože není nic rozhodnuté, celkové pořadí se nám vzácně vyrovnalo. Proto další náboj jistě dodá legendární dětská noční. Pořádaná šikovnými „kobráky“ nahoře v Benešové Hoře. Tož na „svatú Annu“, nebude jen chladna z rána, ale pekelně rychlo a napínavě, tam nahoře nad autoservisem. Jakpak se to celkové pořadí rozštípne tam?

                                                                                                                                      MaK