…a děcka jedou dál – Strašín 2012

24.06.2012 19:22

…a děcka jedou dál – Strašín 2012

Absolutním nováčkem v pořádání dětské soutěže Šumavské hasičské ligy se stal SDH Strašín. A tak po vzoru dospělých dětská liga navštívila i kraj Plzeňský, okres Klatovský, „geráde aus“ rovnou pod Javorník z druhé strany než je Benešovka.

Měl jsem obavy v předchozím psaní, kolik že tam dorazí družstev. No, Strakonice daly přeci jenom přednost Střelským Hošticím. Ale to neznamenalo, že Prachatice nedorazí do Strašína. K tomu přijela družstva klatovská a i krumlovská, takže o kvalitně obsazenou soutěž na místním hřišti nouze nebyla. Celkem přijelo 8 mladších a 11 týmů starších.

A protože ti nejzarputilejší požárníci ve svých čtyřech, pěti letech „nejčko“ odpočívají a trénují na jiné soutěže, tak si to o pohár, diplomy a ceny rozdali rovnou mladší a starší.

Takže jak je na tom po týdnu omladina? Pro osmé místečko si přijel výtečný tým z nedalekých Soběšic, 37,51 bohužel to dneska neklaplo. O místo výše za čas 32,35 byla děcka z SDH Strašín.  Ále, to přeci nevadí, ne. Šesté místo v nabité dětské konkurenci mladších si dostříkli fachmani z Kejnic za čásek 26,73. I děti z Vacova B umí útočit jako fíci, dneska 25,87 a zamotání celkového pořadí ligy, a tady pátý flek.  A už se blížíme k medailím. Nejblíž k nim mělo výborné, rychlé, žel asi trošku nakonec mrzuté dětské hasičstvo z SDH Vacov A. Dali krásný čásek 24,08, nicméně tu byli tři rychlejší. Ten první šťastnější tým z Jámy bral bronzík za výtečný útok a dobrý sestřik v počtu sekund 20,4. Ten více šťastnější, ale trošku smutnější tým útočí v barvách Dolan, skvělý útok v skvělém čase 17,54. A ti nejšťastnější a nejlepší bojovníci s modrou krví pochází z Třísova. Ty umí taky pěkně zvládnout vteřiny, ve Strašíně to bylo za 16,57 a ten nejlepší, největší a nejlesklejší pohár je jejich.

A co náctiletý „skoro – dorost“. Povede se některým týmům, kterým se zrovna moc nedařilo v Dřešíně, „lepčí“ pokus? Ale jo, určitě jo. I když zrovna Strašínu se to nepovedlo, N-evadí a 11. místo. I požárníci ze Zdíkova se snažili, jak to jen šlo, ale čas 30,90 se zastaví až po sestříknutí. Takže „Nummer zehn“. O fous lepší tým soutěží v barvách sboru SDH Soběšice a taky určitě dosahuje lepších výsledků než ten za deváté místo – 26,54 .  I „Osmáci“ z Kejnic dávaj terče jako když bičem mrská, ale „hýr“ jen 25,02. V Rabí mají nejen starý hrad a u něj šikovného sokolníka se svou produkcí. Nóbrž tam mají i pěkně rychlý mladý hasičský „potenciál“. Tady pěknej čásek 24,55 a sedmé místo. I „lvíčata z Žihobec“ umí v hasičském útoku napodobit své starší ségry, možná matky, sestřenice, tety, již tolik známé z dospělé ligy. A tady dala pěkný čas 22,94 a to jim přineslo šestý plac. Nebuďte smutní, milý kolektive Mladších hasičů, kategorie starší ze Stach , i pětka se počítá a Váš čas 22,26 taky. A skvělé požárnictvo vyrůstá i v Bystřici, atakování dvacítky ve vteřinách 20,82 a místo bramborové. Lepší byl Vacov, který též a trošku líp atakoval dvacítku. 20,70 druhým pokusem a bronzík má taky pěknou barvu… Lepší barvy poháru, tj. stříbrného pohárku se dočkal tým Jámy, pěkně a pekelně rychlý manšaft, ve Strašíně 16,04. A což takhle Třísov, podaří se dřešínské šestnáctivteřinové repete? Odpověď zní – ano. Podaří se ho dokonce i vylepšit na 15,87 a první místo je přeci všude nejlepší.

Takže děcka, pozorte. Dejte si „nejčko voraz“. Dyť Vám začnou prázdniny. Ale neustaňte v píli a tréninku. Co nevidět si Vás všechny pozvou „cestáři“ do svého krásného areálu na další napínavé kolo dětské ŠHL.

                                                                                                                                    MaK