O pohár starosty Dolan – dětská kategorie

23.08.2015 18:05

O pohár starosty Dolan – dětská kategorie

Jako první tak jako po každé, doráží na dolanský pažit dětští bojovníci, aby ve stylu dospělých notně zamotali to celkové pořadí obou kategorií. Nejinak tomu bylo i o té sobotěnce 22.8.2015.

Startovní pole oproti speciální soutěži v Benešovce opět tradičně prořídlo, a tak v Dolanech soutěžilo víceméně klasické šumavské uskupení. V mladší kategorii se přijela s útokem popasovat i malá Jáma. Bohužel i přes čas pravého proudu, (15,60) měl druhý proud větší patálie, ale nakonec se v čase 44,91 trefil a útok tak dokončil. Sedmý meloun tak putuje do Jámy. Ten šestý si pro sebe uzmuli šikovní Šmoulové opět z nedalekých Bohumilic. Tož chlapci a děvčata od Volyňky, kéž byste jezdili častěji. Budete určitě tak „výšeji“. 29,90 je šestý tajmík. Výbornou úroveň měla mladší kategorie. Neztracoval bych ani Vacov B, taky předvedli žluťáskové, že umí. 19,67 je pátý čásek. Ani Sousedovice nepřestávají šilhat po celkovém vítězství. Příští soutěž to může být jinak. Stále jsou v závěsu a jedou dál. Za 19,24 je melou čtvrtý. Vacov přeci jenom neodjel s prázdnem. Áčko se trhlo, a k té sedmnáctce moc nechybělo. 18,19 – hm, to už je bronzík. Na čele se stále nic nemění. Stále jsou tam šnečkové z Horního Poříčí. Udrželi v kritické chvíli této sezóny nervy a jen těsně skončili druzí. 17,43 je stříbro. A protože lvíčatům ze Žihobec zachutnalo vítězství, tak si ho po Benešovce rádi zopakovali. Lov byl úspěšný. 17,28 – to je výhra. Jé, to v tom Třísově a poté v Žihobcích, to vám to bude napínavé.


Starší kategorie hned po mladších taky ukázala vysoký hasičský, šumavský standard. I mladá Benešova Hora. Žel po každé to holt nevyjde, ale to nevadí. 32,31 je až devítka. I Stašíci dokonce přijeli, letos je ani trenéra Jirku moc nepotkáváme. Ale umějí tam na Stachách hasičinu, aspoň v té dětské kategorii. 24,73 přináší osmu. Na sedmě najdeme Sousedovice. Taky to dávají v jiném čase, minimálně o pět sekund nížeji. 23,69 je sedmý čas. Nová generace starší Jámy má na to, aby navázala na svou mega-úspěšnou generaci, ještě čas na dozrávání. Jejich vrchol ještě přijde. Malá šance na obhajobu ještě však existuje. 21,20 je šestka. Šmoulata ve starší kategorii jsou už zkušení a vyzrálejší, než tomu bylo např. loni. A i oni dokazují, že umí pod dvacet. 19,24 přináší pátý diplom. I starší myslivečkové mohli dokonce vyhrát. Ale opět záleží na tom, kdy se rozsvítí druhé světlo u terče. Tentokráte to bylo až v 18,25 a to na jiné, než čtvrté místo opravdu nestačilo. Škoda, no. Na bednu, to už stačil opravdu vysoký level. Starší sokolíci předvedli fajn útok, který skončil přesně 14 vteřin a 72 setin po výběhu od čáry. Není to krásný, člověk si to pět minut chystá a za ani ne patnáct vteřin má hotovo? Bronzík pro vacov. Rudí koně, hyjéé. Dřešínská smečka taky dala vzpomenout na výbornou generaci novodobých hasičů z Dřešína a hlavně na jejich časy. Tohle byl útok na zlato. 14,39 však přináší jenom stříbro. Další vítězství a svou dominanci v této kategorii jednoznačně předvedl Chlum, který „vercajk“ a hadice uklízel už po 13 vteřinách, 65 setinách. Takže zasloužený první meloun a další ceny pro vítěze. 
A je hotovo. Děkujeme dolanským, že byli příjemným a skvělými pořadateli nejenom dospělé soutěže, ale i té dětské části. Dětská družstva, pokud chtějí s tím celkovým pořadím ještě něco udělat, čeká náročný „trip“ do dalekého Třísova. Tam to bude jistě krásné, jako v Krumlově… Tam na dráze leží další body a je třeba je sebrat. A předvést na Krumlovsku skvělé útoky, skvělé časy je přímo povinností.