Dětský hasičský pětiboj Stachy

19.08.2012 19:28

Dětský hasičský pětiboj Stachy

Než dorazí dospělá ligová smetánka na stachovský autobusák na další kolo ŠHL, a to různými postrky přes rozbouraný most ve Zdíkově a nouzové přemostění s následnou tyčovou vložkou na zbytku silnice u Zdíkovce, je sobota ráno 18.8.2012 a na Staších začíná nový parný den. A všichni hostitelé jsou v očekávání dětských soutěžících, kteří se jdou poprat v tradičním to pětiboji. Hadice je třeba namotat co nejrychleji, poznat topografické a jiné značky, srazit hadicí deset kuželek a diabolkami, jež vylétávají z hlavní vzduchovek, rozstřílet špalíčky. No a nakonec to nejlepší nakonec  - požární útok, počítaný do ligy.

Kuželník jde v obou kategoriích nejlépe v Třísově. Taky Benešovy Hory a Rabí ve starší kategorii se kuželky bojí. Ve střelbě chybělo několika týmům, aby dosáhli plného počtu 9 bodů. Osmibodoví tedy jsou – Třísov, Dřešín, Jáma a Zdíkov ve starších a sedmibodoví u mladších Třísov, Dřešín i Poříčí. Poznávačku umějí v obou kategoriích dobře v Poříčí, i další Strakoňáci umějí poznat kočku od ovce a znají topografickou značku Tovární komíny – Dřešín, Sousedovice apod. Nejlepší motáci hadic jsou v Jámě ve starších, resp. v Dřešíně u mladších.

Všichni proběhnou tyto disciplíny jako fík a všechny děcka se stejně těší na útok. Těšilo se jistě i po útoku smutné mladší Poříčí, které potkala patálie na céčku v podobě několika uzlů. Za pomoci trojačky Báry toto byl nakonec rozetnuto a přepojeno, ale slušně rozběhlý útok někam na 18 skončil v 63,88 a sedmé místo v útoku. I malá lvíčata ze Žihobec zaslouží obdiv, vyběhnout v pěti lidech, rozhodčí byli shovívaví a startovací čas tedy je 41,52 a šesté místo v útocích. Těsně pod třicet 29,95 umějí dávat přespolní Horáčci, na autobusáku to byla zastávka č. 5. Ligové body za 4. místo putují do Vacova. To sokolíčkové se o ně zasloužili časem 25,37. Bronzík urvala v litém boji malá chasa dřešínská za 20,66. Jen na útok dorazili myslivečkové z Dolan, a po boji skončili druzí za 19,61. Což jim patrně stačí na obhajobu. A jako blesk létá malá návštěva z daleka, přesně z Třísova. 16,82 stačí na Staších na prvé místo v útocích.

A dvanáct statečných pokračuje ve starších.  I Netolice bojují, ale v útoku dávají 32,01 a mají dvanácté místo. Starší Hoře se to taky moc nepovedlo, 31,36 znamená v tvrdé konkurenci místo 11. O pár setin dřív sestřelil terče Vládi Jírovce tým z Rabí, desáté místo za 31,29. I vytáhlý tým z Jámy určitě umí útočit rychleji, svižněji než za 26,88. Místo deváté pro silný tým Jámy. Lepší ze svých útoků za 24,08 předvedl Zdíkov a osmu obsadil. Ještě lepší útoky jistě přijdou. I mladé Sousedovice zvládají útok jako když bičem mrská. Tady šťastné číslo sedm za 21,93. I starší Poříčí umí atakovat a překonávat dvacet vteřin, na stachovské základně 21,18 a plac s označením šest. Místní fans a rodiče hnali své Stašíky, aby po dráze jen letěli. Doletěli na páté místo v útocích za 20,1. Setinku pod dvacet, 19,99, a brambory putují po hlavní do Dřešína. Trošku blíže po hlavní putuje bronzík za 19,81. Spokojenost od Mišánka a pohoda do Vacova. Od soutěže v Hoře posouvají své hranice níže a níže. Kdo – predátorská lvíčata ze Žihobec. Za kořistí jdou sebejistě – spokojený Fíkáč i holky, které mají lvíčata na starosti. Za 16,68 a za stříbro bych byl spokojený taky. Zlatý tým útoku přijel zdaleka z Třísova. Když se to umí za 14,84, to je tak snadné. Hadice jsou skoro suché a snad jim po cestě domů někde ve „Vimberce“ chutnal oběd.

A když se útok přičte k těm čtyřem předchozím, vychází z toho celkové pořadí pětiboje. Dobrá haluz je, že v obou kategoriích je pořadí stejné. První – Třísov, druhý Dřešín a třetí Poříčí. Ale potlesk za snahu zaslouží všechny děcka, která se v parném dopoledni hnala za vítězstvím ve všech pěti disciplínách.

A Dolany se už teď chystají na další parnou sobotu 25.8.2012, kde naše naděje opět budou z rána útočit  a rvát se o setinky jak o život.

                                                                                                                                      MaK