Dětská střelba v Dolanech 2012

26.08.2012 19:27

Dětská střelba v Dolanech 2012

Lovu zdar, vítejte v Dolanech u místních hasičských „myslivců“. Vypadá to na místní oboře pořád lépe a lépe.  Je sobota 25. srpna a za chvilku to v Dolanech vypukne. Snad máte všichni vyčištěné laufy a pořádně rychlé běhy.  A Vaše broky snad byly přesné…

Než tedy dorazí početná skupina dospělých „lovčích“ bodů a setinek, tak se na místní dráze utkají hasičata ze všech koutů Šumavy a Pošumaví. I malí, domácí myslivečkové šli prvním pokusem nadoraz časomíry. Jenže tato se po sražení někde v sedmnácti nesepnula tak, jak měla. Při opakovaném pokusu byl krátký pravý proud a nakonec z toho bylo N-evadí. Až moc rychlý proud za čáru stříkání měla pro změnu Benešova Hora, proto druhé N-evadí. Novodobá „koťata“ příští generace žihobeckých lvů svým druhým letošním pokusem srazila své maximum o dobrých patnáct sekund, v pěti dětech na 26,12 a sedmé místo. V kamarádském souboji obou Vacovů A i B o páté místo byli lepší Sokolíci B za 22,53 než Sokolíci A za 23,86. A šesté, B tedy five. Favorit soutěže – to hlásil komentátor o týmu z Třísova. No pár týmům určitě odlehlo, když časomíra svítila časem 20,98. Brambůrky putují pod Dívčí Kámen. Nejvíc asi odlehlo malému Dřešínu. Rudé dresy běžely opravdu naplno a sestřelily terče ve 20,77. Bronzový pohár a hlavně stejné medaile do Dřešína. Mladé Poříčí taky běželo, seč jim síly stačily. Nepochopitelný uzel na céčku na Staších je tímto zapomenut, budiž odčiněno poslední místo v útocích na místním nádraží a k řece Otavě se veze stříbrný pohárek a ceny druhého místa za 20,34. A mě to vytáhne prachy z peněženky za druhou zmrzku..:-). První tým přijel od Jámy a dal pod dvacet. Přesně 19,58 a po útoku Třísova jim bylo jasné, že nebudou tentokráte druzí. Tudíž nadšený ryk se rozezněl „oborou“. Zlatý pohár a údajně „putovní“ meloun patří nyní mladé Jámě.

A deset starších pokračuje v lovu. Pod třicet „broků“ se vešli všichni. I Zdíkov za svých 29,64 vteřiny a desítku na diplomu. Dneska holt bylo lepší ve Vacově Béčko. I ve starších totiž Áčko dalo jen 26,76 a pobrali tak místo devět. O deset vteřin horší čas než u nich na soutěži. I to se stane starší Benešové Hoře za 26,50 vteřiny. I přihlížející návštěva z Haidmühle si to spočetla, nummer acht. I Stašíci bojovali jako draci s těma zatracenýma vteřinama. Ale sedma, to je dobrý, nejen v kartách. 24,57. Časomíru se snažili zastavit co nejrychleji i rudí borci z Dřešína. Je to holt sport, tvrdý, nesmlouvavý, ale krásný. 21,81 a šestý putovní meloun. Sousedovice na silnější stroj jely jak namazaný blesk. Menší patálie s košíkem, ale hadice se brzy naplnily „střelivem“ a toto sepnulo časomíru v 21,40, tj. v místě pátém. Přespolní sousedy z Výškovic není moc tady na lize vidět. Ale když přijedou, himl, to je cvrkot. Resp. bramborový cvrkot za 20,37. Míšánek už má hezký melouny…:-))), samozřejmě za umístění svých týmů, ten poslední měl de facto bronzovou příchuť. A postaral se o to starší tým Sokolíků B se svým nadupaným časem 17,29. Být teď „králem zvířat“ v africké savaně, už bych věděl při zkušenosti s lvíčaty ze Žihobec, že žádnou antilopu neulovím. Žihobecká lvíčata, podporovaná svým plyšovým maskotem, prostě pomalá nejsou nebo si za 16,38 a druhý „meloun“ myslíte opak?  To není otázkou let, to je otázkou možná dvou týdnů, kdy se jim povede „uštvat kořist“ nejrychleji ze všech. Ale tento týden ještě ne. To bramborové zaváhání svých mladších kamarádů pěkně rychle odčinili borci z Třísova, kteří se u nás na lize už docela slušně zabydleli. No, 15 vteřinách a 24 setinách hotovo. I hosté z Haidmühle si mohli říkat: Schluss, fertig. A největší a nejzralejší meloun patří právem drakům z Třísova.

Trošku jsem se rozepsal, koukám. Tudíž o dospělých „fořtech“a šikovných hasičských “  pytlačkách“ bude tedy druhé pojednání. Byl to malý, příjemný, ale o to hezčí předvoj v dolanských střelbách na „černou“ ze strany všech zúčastněných mladých hasičů. Stejný přívlastek ze začátku předchozí věty si zaslouží i dolanská hasičská „organizace“. Prostě príma dětské hasičské dopoledne.

                                                                                                                                 Mak