Dětská bitva na začátek- Dřešín 2015

21.06.2015 19:32

Dětská bitva na začátek- Dřešín 2015

Tak dobrá věc se podařila, výsledky dřešínští pořadatelé doplnili a můžeme tedy pokračovat výčtem z této vždy perfektně zorganizované soutěže na Strakonicku.

Po generační výměně, která proběhla ve všech týmech SDH, která se věnují dětem, je tu další nadupaný ročník dětské Šumavské hasičské ligy. A začínáme hnedka nadupanou soutěží v Dřešíně na Strakonicku v sobotu 20.6.2015.

Na spojenou soutěž se Strakonickou pohárovkou dorazili ve starší kategorii i nebesky rychlí „tryskáči“ z Budilova. Cestářské naděje se nakonec vůbec neztratili v soutěži  a po neplatném pokusu v první sérii dokončili útok za 28,44. Na šesté místo tak dolétli. Je teprve začátek sezóny a Chlum od Krumlova se taky jistě zajíždí do provozní sedmnáctkové či šestnáctkové teploty. Ale zatím v Dřešíně činil nakonec lepší ze dvou pokusů 21,04 a to na jiné, než páté místo nestačilo. Body dobrý. Další tým ukázal taky ponejprv ostatním, jak útok nemá vypadat. Řádně poučen se poté Vacov vrhl do druhého pokusu a hned to byl super čas těchto „žluťásků“ či „sokolíků“. 16,13 přineslo ale pouze jen čtvrté místo. Začínalo to tak připomínat bitvy loňské a předloňské. Na skoro jedné desetince se pak našlapali tři výtečné týmy. Nejprve domácí manšaft posílen o poříčské opory, které domácím pomohly druhým pokusem k 15,78. Nějaké ty ceny za třetí místo taky jistě dostaly. Nejlepší tým od myslivců z Dolan předvedl vyrovnané časy a krásné útoky. Ale v tom prvním, to byla palba jak při honu. 15,67 přineslo však jen stříbro. To starší Jáma měla co dělat, aby ubrala ty dvě setinky na 15,65 a zlato tak obhájila.

Ani mladší si nedarovali ani metr závodní dráhy. Smůlu si tak ale vybraly do konce sezóny minimálně Sousedovice, které po neplatném pokusu dokončili druhý za 48,02. Sedmý diplom tak obdržely. Vacovští se drží tradice a stále mají kam sáhnout pro posily mladších týmů. Zřejmě slušný oddíl… A drží se i té tradice kamarádského souboje mezi týmy A a B. I tak to skončilo – šestý tým B za 44,19. A tým Vacova dokončil pátý za 22,54. I mladá lví koťata ze Žihobec se po té letošní hasičské savaně „mušejí“ trošku rozkoukat než začnou lovit kořist. V Dřešíně skolili nakonec nepopulární čtvrté místečko. Atak na dvacet  - 20,24. Favorit z největších a jeden z příštích pořadatelů přijel od Krumlova, resp. z Třísova. Na dohled Kletě se opět sešel výborný tým mladších, možná opět aspirant na celkové vítězství. Druhým pokusem dával 18,68, a ceny tak dostal bronzové. Na start se postavil i tým „šnečků“ z Horního Poříčí s „visačkou“ letos dosud neporaženého týmu na Strakonicku. Tentokrát to však o pár setinek nevyšlo. 17,17 – což je zatím jejich rekord  - stačilo pouze na druhé místo. O ony setinky a desetinky byla trošku rychlejší Jáma, a tak obsadila časem 16,78 místo nejvyšší.

Děcka se fakt snažila a předvedla super výkony. I pořadatel z Výškovic přibral ke své soutěži dětskou kategorii a v Bohumilicích tak bude vidět to nadupané dětské snažení. A třeba to tam dopadne úplně jinak. Kdo ví… Ale jistě to bude super.

                                                                                                                          MaK